Nu har vi lagt minst 10 pass i sjön med varierande framgång. I januari var isen snöfri, men sedan någon vecka in i februari har isen varit täckt av ett tunt lager. Över lag ganska bra ljusinsläpp. Vad har vi kommit fram till?

Generellt så har vi märkt att dåligt väder med nederbörd eller riktigt mulet ger ett sämre fiske.

1) Gäddan är spridd över hela sjön, men ska man komma i kontakt med de stora så är det mest fisk pelagiskt nära isen. Var inte rädd för att sätta er på lite större bottendjup. 12 m  och uppåt. Fiska betesfisken på mellan 2,5 m - 5 m.  Använd med fördel glittertackel i rosa, orange och lite rött. Krokstorlek 2. Se foto. Använd större betesfisk från 20 cm och uppåt. En viktig sak att komma ihåg är att ju närmare islossningen man kommer går även de större gäddorna in grundare mot sina lekområden. Mindre gädda får du på grundare vatten runt 4-7 meters bottendjup. Allt ifrån iskanten ner till botten.

2) Gösen har vi mestadels fått längs brantkanterna. För oss har det varit en eftermiddagsfisk som även tagit i mörker. Jag har sett andra som tagit fisk riktigt mulna dagar även på förmiddagen, men för oss har det börjat hugga runt kl. 14 och senare. Tidigare på dagen har de mest varit framme och spottat. Mest fisk har vi fått nära botten på ett bottendjup runt 10 m. Ju senare på eftermiddagen och närmare skymning verkar de stiga till 5-6 meter. Den stora gösen är mer pelagisk och verkar mer rörlig i sjön. Några har fått fin gös på fiske riktigt nära isen. De verkar tycka om färgpärlor i gult, grönt och självlysande. Krokstorlek 4-6. Vi har även gått över till 0,45 mm fluor carbon tafsar. Viktade med 4-5 gram fasta sänken. Betesfisk runt 15 cm har varit bäst. De tar även större fisk, men har då varit mer benägna att spotta.

3) Det finns stor abborre i sjön också. För oss har de nappat på 4-6 meter efter botten, men de går givetvis även pelagiskt i sin jakt på bytesfisk. Vertikalpilk med 5 cm tafs under och krok fylld med maggot verkar fungera. Balans har för vår del bara gett smått.

4) Mört går alldeles utmärkt att meta från isen. Mäska med en liten havregrynsboll så kommer de. Fortsätt sedan att mäska under dagen. Vi metade med flöte 20 - 30 cm från botten agnat med maggot. Mormyska gick också bra. Använd gärna samma hål flera dagar i rad då de dras till mäsket.

Hoppas ni får glädje av tipsen vi gett! Skitfiske på er!  :-D 

//Jonas o Anton